Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 19-06-2018, 23:11   #4473
zack74
ford::average

Imię: paweł
Model: mondeo MK IV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam koledzy
Tak, wiem ze ide na latwizne ale...
przeczytalem z 200 stron ale odpowiedzi nie znalazlem.
Mam taki problem, przesiadlem sie z radia NX DVD na FX SD. Wczesniej zmienilem modul BT/VC z 488 na 212 ze zmiana z mono na stereo latwiejszym sposobem czyli odpiecie AUX
Po zmianie radia wszystko zostalo aktywowane ELMCONFIG ale mikrofon nie dziala. Musze zmienic pajaczka lub skrosowac wtyczke
I takie pytanie, moze ktos ma schemat co mam dokladniej zrobic, nie chodzi mi o wymiane na leniucha bo oprucz mikrofonu wszystko dziala
Z gory dzieki.

Bump:
Cytat:
Napisał burn84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, panowie mam problem z BT w FF 2 po lifcie. Mam sadio sony, fabrycznie nie miałem wiązki do BT wiec kupiłem wiązkę deski od kugi wyprulem instalacje od BT podpiąłem wg schematu, kupiłem moduł 8M5T-19C112-AK oraz manetkę z Voice wszystko podpiąłem, brakuje mi jeszcze tylko mikrofonu. Podpiąłem elma wpisałem swój vin do modułu zrobiłem reset. Kiedy włączę radio i wcisne phone na ekranie pisze phone not conected, wchodzę w menu BT pierwsza zakładka active phone pisze phone 1 aż do phone 6, mimo że żaden telefon nie połączył mi się z BT bo radio nie wyświetla mi kodu do separowania. Poza tym nie widzi USB. Co może być przyczyną czy to stare oprogramowanie radia czy coś innego. Proszę o pomoc.
Jakie radio to raz
Dwa, jezeli wpisales VIN do wczytales stara configuracje wiec na pewno nie zadziala, musisz zmienic w elmconfig, ja nie pomoge bo za malo sie znam
i jeszcze jedno, brak ci jeszcze kabli do USB bo do tego modulu podepniesz USB
zack74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem