Odp: Ucieka (częściowo) płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego
Trudno powiedzieć, u mnie tester nie zielenieje, chociaż w układzie jest zbyt duże ciśnienienie, co przecież wskazywałoby na przedmuch z cylidra. W ASO powiedzieli, że płyn mieści się w spęczniałych wężach układu. Nie wiem już co robić, jak jeżdżę po mieście to płynu nie ubywa, dopiero w trasie jak się depnie. Nie ma też jakichkolwiek innych objawów: dymienie, budyń, temperatura, poziom oleju, praca silnika, zużycie paliwa, etc.
Myślę, że dam autko do jakiegoś magika polecanego na forum, zdejmie głowicę i się okaże finalnie co padło: uszczelka, głowica, tuleje czy może jeszcze coś innego.
Na razie nie mam czasu za tym biegać, myślę żeby awaryjnie na górze zbiorniczka zainstalować jakiś zaworek upuszczający ciśnienie /fabryczny korek ma za duży próg oporu, a nie patrzyłem czy da się go zmodyfikować/, przynajmniej nie będzie problemu z wypychaniem płynu z układu i ewentualnym przegrzeniem silnika z tym związanym. Jakbyś pierwszy coś działał w temacie to poratuj plis zdobytym doświadczeniem.
Ostatnio edytowane przez PeterX ; 25-06-2018 o 12:26
|