Abs esp. Kontrolki.. Zimne luty... Gdzie sa?
Witam.
Jesli temat byl mozna usunac ale z tego co szukalem to nie bylo takiego.
Chodzi mi o kontrolki abs esp.w ubieglym roku w zimie sie nie swiecily natomiast w lecie sie swiecily. Mechanik wymienil czujnik prawego kola bo tak wskazywal komputer. Okazalo sie ze to nie to i kolega mi powiedzial zebym sprawdził zimne luty bo to typowa usterka-tak powiedział mu gosc na przegladzie(podobnie jak zamkniecie przedniej klapy i oringi od plynu chlodniczego) - tez miałem ta usterke i mechanicy mówili ze nagrzewnica i kupe roboty i kasy a sie okazalo 20 min roboty i oringi po 20 zl. Dlatego pisze w sprawie tego abs esp. Chcialbym sprawdzic te zime luty. Moje pytanie brzmi gdzie moga byc te zimne luty.. To jest skrzyneczka? To jest przy kole? Gdzie to moze byc usytuowane? W jakim miejscu moga byc te zime luty. Nie chce isc do mechanika zeby dalej powymienial i gadal mi bajki o pompie lub o czyms innym-tak wlasnie bylo o nagrzewnicy. Sprawdzilbym to i jesli faktycznie to nie to to podjade do niego ale mowil mi kolega ze w oplu u niego jest skrzyneczka czarna i tam ma zime luty a w fordzie gdzie to moze byc?
Prosze o pomoc i podpowiedź.
Z gory dzieki. Pozdro
|