Cytat:
|
2 Robimy wersje uproszczoną, bez wymiany BCMa, dokadania kabli oraz anten.
Do kół wrzucamy czujniki, całość aktywujemy. Następnie należało by przypisać czujniki do kół (bez anten same się nie odnajdą i będą w losowej kolejności).
A na koniec wypadało by ograć np. mojego patcha do TPMS aby convers+ nie pokazywał błędów związanych z brakiem antenek.
|
Zmieniłem mondeo gdzie miałem oryginalny TPMS, a teraz mam tylko felgi z czujnikami bez aktywnego TPMS, więc rozważam tą opcję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanko tylko: da się jakoś odczytać numery czujników (potrzebne do aktywacji) bez specjalnych urządzeń, które mają w serwisach? (oczywiście bez zdejmowania opon z felg)
@
2009mk4
- moim zdaniem to całkiem przydatna rzecz w Mondku, bo mamy odczyt wartości ciśnienia, a nie tylko informację jak jest duży spadek. Ja mam łatwiej, bo felgi z czujnikami o oponami i tak mam po "starym" MK4, a czy od zera w to inwestować to ciężko powiedzieć ... jak wkurza cię, że na trasie np. ściąga cię na jedną stronę i zastanawiasz się czy to nierówna droga, czy ubytek ciśnienia to w takiej sytuacji TPMS jest dla mnie fajną sprawą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.