Cytat:
|
W focusach 3 do były dwa rodzaje PS (jest to odmiana stosowana do słabszych mniejszych samochodów) z mokrymi i suchymi sprzęgłami te suche okazały się problematyczne może miałeś tą skrzynię.W stanach było dużo z tym problemów ponoć.Co do DSG to ewidentnie jakiś babol bo to chyba najlepsza i najszybsza dwusprzęgłowa skrzynia w niskim i średnim segmencie.Ja bym cisnął serwis.Generacja obecna PS do Mondeo MK5-nie przeczytałem jeszcze żeby w MK5 komuś coś się działo.Jeśli zmienia się olej to powinna 200 tysi bez problemu pochodzić.Moje odczucia 209 kucy ale po jeżdzeniu nowym Passatem 190KM chciałbym tylko do siebie DSG z niego.Bo mój PS jest wolniejszy i ma inną charakterystykę pracy.ale tragedii nie ma.Mondeo to niezły zakup(jakość /cena) zwłaszcza z 2.0 dieslem PSA który dziś jest chyba silnikiem diesla nr 1 i już dawno prześcignął w bezawaryjności TDI.
|
Serwis nic nie moze zrobic bo ponoc nie ma bledow, wiem ze dgs w mocniejszych silnikach jest bardziej wytrzymala itp, natomiast juz mi sie nerwy skonczyly, zeby z kazda skrzynia po serwisach jezdzic to juz przesada, jezdzisz i sie zastanawiasz co sie jutro wydarzy albo jaki inny dziwek bedzie dochodzic ze skrzyni. Dlatego pomyslalem na nowo o manualu tym bardziej ze chce troche tras zrobic.