@
Matych
miasto miastu nie równe, wiadomo że w niewielkim mieście jest inny ruch niż w centrum Krakowa i inne zagęszczenie świateł lub wręcz ich brak, więc średnie spalanie 'po mieście' (czyt. terenie zabudowanym) może być od 10 - 18 l/100km - nie wiem skąd u Ciebie ten sarkazm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mógłbyś podać co to jest dynamicznie wg Ciebie - może faktycznie jeżdżę jak dupa, ale jak jedzie sznurek aut przez miejscowość z prędkością ~60 km/h to pytanie czy jadę jak dupa, czy już przekraczam o 10km/h dozwoloną prędkość ?? Jak jadę pierwszy w takim ogonku to zwykle odjeżdżam po czym za chwilę dojeżdżają do mnie i kombinują jakby mnie tu objechać, no bo Panie 60km/h przez wieś - wstyd. Potem taki specjalista wyjedzie za miasto i dalej piłuje te 80km/h co to jechał przez 'miasto' żeby mu kółka nie odpadły. Nie piję do Ciebie - spotykam takich co dzień niemalże, jak wyjadę z tego zabudowane to przyśpieszam do 100-110 max i tyle.
To auto ma tyle momentu i koni że by bezpiecznie i sprawnie wyprzedzać nie trzeba go kręcić do 6tyś obrotów. Foka 1.6 125KM paliła mi ~6.5, MK5 2.0EB 240KM ~9 po tej samej trasie - 70/30 (miasto/poza). Jak czytam o spalaniu 1.5EB w MK5 z automatem to się cieszę że się zdecydowałem na 2.0EB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. różnicy praktycznie nie ma