Cytat:
@ Matych
bez tych wycieczek osobowych , tu nie chodzi o to czy kogoś stać / nie stać czy będzie jeździł 100 lat czy może 6 miesięcy tylko o pewną dbałość techniczną i o tym jest wątek
|
dbałość techniczna to stosowanie się do zaleceń producenta
Cytat:
Może - spytałem to mi odpowiedział, natomiast nikt mnie nie ciągnął na siłę na tą wymianę więc nie wiem jaki miałby mieć interes w tym żeby mi wciskać kit. Pewnie ta wymiana nie zaszkodzi, a czy pomoże tego się i tak nie dowiemy.
Ja tam wolę dbać i jeździć niż się użerać z ASO jak się coś wykrzaczy. Bo jak się nie dba to prawdopodobieństwo chyba jednak większe.
Może mnie nie stać - muszę się nad tym zastanowić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skoro zwróciłeś mi na to uwagę.
Nie rozumiem Twojej zgryźliwości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jest mi bardzo wszystko jedno.
A jak się stanie wcześniej w trakcie leasingu też Ci będzie wszystko jedno ?
|
od tego jest 5 letnia gwarancja
Cytat:
|
Ja w sumie pierwszy olej wymieniłem po 2tys, a teraz wymieniam co 10tys i pierwszy raz w Aso będzie przy 30tys.
Uprzedzam pytania. Stać mnie na olej stać mnie na eksploatację i nie jestem ku...em który chce komuś później sprzedać zajechane auto tylko dlatego że kogoś nie stać na nowe.
Dbam o samochody które posiadam i dlatego robię to w ten sposób a nie inny.
Wymiany oleju co 30tys. Jeszcze najlepiej taki po1zl za litr.
Pałowanie na zimnym.
Gaszenie zaraz po pałowaniu.
Filtry też najlepiej co 3 wymiany oleju i później stąd się biorą opinie typu "Ford ****o wort"
Czy wymieniać po 17tys? Jak najbardziej uważam że tak.
|
Ja też tak uważam niech wymienia,nie wiedziałem że jest się ku.. jak prawidłowo obsługuje się samochód i sprzedaje się go po 100-150 tysiącach
Cytat:
|
Niesamowita wycieczka. Wielu takich teraz na mieście,a na stacji paliw hot-doga i gumy do żucia na fakturę , żeby jeszcze kibel był z paragonem to też księgowa by rozliczała w koszty działalności.
Bogactwo to nie samochód, dom i kredyt na 30 lat albo i do usranej śmierci. Bogactwo to brak zobowiązań.
|
Piszesz o sobie? akurat mam lesing konsumencki i nie mam działalności.
Nie macie pojęcia w tym wątku o olejach,spieracie się o interwał wymiany mineralnego oleju który leją wam do silników żaden z was nie zaproponował w pełni syntetycznego oleju.Inaczej traktuje auto posiadacz samochodu używanego za który zapłacił 40 tysięcy i ma 300 tysi. przebiegu a inaczej ktoś kto kupił nowy samochód bo ma na to środki.Wiele lat jeżdziłem samochodami po kilka -kilkanaście tysięcy zł,zanim było mnie po latach stać na nowy sam. z salonu.Lałem do nich co popadnie mineralne ścierwo które producenci wciskają go jako syntetyk. i nigdy nie miałem problemów.Teraz traktuję samochód jako środek do celu a nie jak znaczna większość Polaków-cel sam w sobie.Różnie ludzie żyją i na różne wydatki mogą sobie pozwolić,Nie uratujecie zajechanego silnika ze znacznym przebiegiem nawet jakbyście zmieniali olej co 3 tysiące.Ale zapewniam was że jak silnik będzie obsługiwany prawidłowo to nic mu nie zaszkodzi.Jedyne co mogę doradzić to prawdziwy syntetyczny olej.