Cytat:
|
Oczywiście , że tak. Ale jest coś takiego jak tryb parkingowy. Na chłopski rozum to ktoś mnie " puknie " na parkingu to kamerka powinna się włączyć.... i minutę czy dwie nagrywać. Do tego jest ustawianie czułości sensora G .
|
Nie..
Tryb parkingowy oznacza że kamera nie nagrywa cały czas a nagrywa tylko wtedy,
kiedy jest ruch przed samochodem lub właśnie dane z czujnika żyroskopowego.
Co ciekawe, kamera rejestruje cały czas, ale zapisuje dane w momencie wykrycia ruchu,
stąd na nagraniu jest zazwyczaj kilka sekund przed "ruchem" i kilka sekund po ustąpieniu ruchu przed obiektywem.
Mówiąc inaczej - nagrywa cały czas ale nie zapisuje na kartę nagrań na których ruchu nie ma.
(wykorzystuje pamięć Flash niczym pamięc RAM w komputerze)
Kamera musi pozostać włączona i zasilana (z jakiegoś wbudowanego akumulatora lub podpięta pod zasilanie).
Stąd wiele razy wspominałem, że posiadanie kamery wpiętej na wyłącznik czasowy moim osobistym zdaniem jest dziwnym pomysłem.
Sam mam wpięte w zasilanie non-stop 24/7 i kamerę przełączam w tryb parkingowy (przez co nie nagrywa 24/7) lub wyłączam całkowicie jeśli np. stoi na podjęździe pod domem. Jeśli zostawiam auto w miejscu publicznym to przełączam na tryb parkingowy bo nie musi mi nagrywać 10 godzin jak mnie nie ma a ma nagrać jak wykryje ruch lub jak będzie puknięcie.
Osobisty rekord to kamera zostawiona w trybie parkingowym na 2 tygodnie.
Zero problemów po powrocie do samochodu.