View Single Post
Stary 04-07-2018, 11:33   #1463
bombonik
ford::average

Model: S-Max, S-Max Mk2 ST-Line
Silnik: 1.8tdci, 2.5 HEV
Rocznik: 2006, 2022
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Zmieniłem lokalizację na "Rosja", zamiast krzaczków pojawiła się cyrylica, no trudno. Przynajmniej to jakiś alfabet :/
Mam teraz parę wątpliwości, może ktoś coś podpowie:
1. Odpaliłem ELMa, wybrałem moduł BCM, sczytałem parametry na pierwszej zakładce, przeszedłem do drugiej ("procedury"), kliknąłem sczytywanie modułu. Auta zapiszczało, wywaliło usterkę silnika (?), w końcu sczytywanie się skończyło.
Zanim doszedłem do tego, że trzeba jeszcze kliknąć "central configuration" (na jakims filmiku na jołtjubie), w międzyczasie wyłączyłem program. Po ponownym włączeniu już modułu nie sczytuje - wywala błąd "NO DATA". O co chodzi...? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2. Czy da się w ELMConfigu włączyć taką opcję świateł dziennych, aby przy pokrętle ustawionym na "A" w dzień świeciły się z przodu normalne światła mijania, a w nocy "dołączały" się do tego z automatu światła tylnie?
Jeśli nie - to może chociaż tak, żeby można było zostawiać auto z pokrętłem świateł w pozycji "włączone"?
bombonik jest offline   Odpowiedź z Cytatem