View Single Post
Stary 04-07-2018, 14:35   #1595
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Cytat:
Napisał marekelb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są różne tryby parkingowe
Biorę pod uwagę, że wszystkie kamerki pierwszej generacji miały tylko dwa tryby:
1) nagrywanie w pamięć flash i zapis na kartę tylko w przypadku wykrycia anomalii na podstawie danych z czujnika G (żyroskopowego)
2) nagrywanie w pamięci flash i zapis na kartę po wykryciu ruchu lub po wykryciu anomalii z danych czujnika G

Obydwa tryby zostały uznane jako "tryb parkingowy".
Inne widzimisię producentów to po prostu nieumiejętność dojścią do jednego z tych dwóch trybów podanych wyżej,
gdzie tryb 1 to oczywiście pierwsze przymiarki do trybu 2 który jest bardziej rozbudowanych trybem 1.

Inne tryby w stylu "kamerka jest wyłączona" ale włączy się
i zacznie nagrywać pod uderzeniu to po prostu (jak wspomniałem) nieudana implementacja systemów które są u konkurencji.

Coś kojarzę że gdzieś jeszcze ktoś miał jakiś pomysł na to,
ale został zbesztany w recenzjach ale za cholerkę nie mogę sobie przypomnieć co to był za wymysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Przejrzałem dokładnie menu tej Xiaomi, trybu parkingowego nie widzę.
Musiałbym apkę sprawdzić (w której czasami można ustawić łatwiej/więcej rzeczy) ale z racji że nie mam takiej kamerki pod ręką to nie potwierdzę czy gdzieś się nie kryję jakiś ukryty przełącznik a nie chce mi się rozkładać apki na cześci pierwsze żeby to sprawdzić (wybacz, na takie coś po prostu nie mam czasu )

Ostatnio edytowane przez edmun ; 04-07-2018 o 14:38
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem