Temat: [Focus 2008-2011] chromowana obwódka radia
View Single Post
Stary 05-07-2018, 15:17   #9
pablo090
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: chromowana obwódka radia

Jestem użytkownikiem takiej stacji multimedialnej od ponad roku (kupionej z navipremium).

Parametry tej stacji:
- pamięć ram 2GB,
- pamięć wewnętrzna 32 GB,
- procesor Octa-Core 64bit PX5 Cortex A53 1.5GHz,
- Android 6.0 - aktualizacja do 7.0,

Podczas użytkowania zawiódł GPS (długo wyszukiwał satelity), ale po wymianie na gwarancji razem z procesorem, problem nie występuje. Jednostka działa poprawnie, nie muli - jak inni koledzy piszą, może słabsze wersje tak mają.
Do minusów mogę zaliczyć tylko dwie rzeczy:
- radio - mieszkam pomiędzy nadajnikami stacji radiowych i bardzo uciążliwe jest przestawianie się z jednej częstotliwości na drugą - następuje krótka cisza w eterze. Pomaga wyłączenie funkcji automatycznego wyszukiwania i pozostanie na silniejszym nadajniku,
- bluetooth - jeśli ktoś do mnie dzwonił, to słyszał się podwójnie, jakby echo. Ta niedogodność ustała po wymianie procesora.
Plusy:
- nawigacja - można korzystać z każdego rodzaju map (od razu jest Google Maps) ja korzystam z Auto mapy,
- internet,
- YouTube - podczas jazdy z córką leci tylko muzyka z YouTube'a,
- funkcjonalność jak w telefonie.

Jakość dźwięku.
Mam wymienione głośnik w aucie na zestawy Pioneer'a. W stosunku do fabrycznego radia Sony - nie słyszę różnicy. Doskwierać może jedynie brak zwiększania automatycznej głośności wraz ze wzrostem prędkości.
Miałem w tym aucie jednostkę multimedialną Pioneer'a - tu nie ma porównania ani zestaw fabryczny Sony, ani jednostka multimedialna tak nie grają.

Dlaczego odszedłem od Pioneer'a?
Niestety cena aktualizacji map mnie dobiła. A jakość dźwięku - cóż przeboleję tą stratę.
pablo090 jest offline   Odpowiedź z Cytatem