Temat: [S-MAX 2006-2015] Update do 163KM w ASO da się zrobić ?
View Single Post
Stary 06-07-2018, 09:48   #334
mkadlubek
ford::beginner

Model: S-Max Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Update do 163KM w ASO da się zrobić ?

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczorajszy SMS po takiej zmianie.
"Auto jedzie super, wyraźna ròżnica. Czuć moc i spalanie zeszło na 4,9." Z tego co pamiętam przed zmianą miał ciut ponad 5l. Wynik tylko z trasy.
No nie wierzę! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wynik z trasy? Jakiej trasy? Z jaką średnią prędkością?
Pewnego razu na autostradzie ustawiłem tempomat na 110 km/h i tak jechałem przez 130 km. Wiem wiem, ciężko tak i niewyobrażalne, kiedy wszyscy cię wyprzedzają, spoglądają ze zdziwieniem, jakby auto było uszkodzone albo za kierownicą nikogo nie było, a 5-letnia córka co jakiś czas powtarza: Tata, możesz już jechać normalnie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i spalanie z tej trasy wyszło mi 5,4 l/100, przy średniej prędkości 110 km/h.

No i jeszcze napisane, że auto jedzie super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak można to odczuć, nie przyspieszając dynamicznie przy spalaniu 4,9?

Dlatego pytam, w jaki sposób należy jeździć, żeby średnie spalanie mieć 4,9l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo przy normalnej eksploatacji zawsze mi wychodzi w przedziale 7,2-7,8.
mkadlubek jest offline   Odpowiedź z Cytatem