Cytat:
|
Wczorajszy SMS po takiej zmianie.
"Auto jedzie super, wyraźna ròżnica. Czuć moc i spalanie zeszło na 4,9." Z tego co pamiętam przed zmianą miał ciut ponad 5l. Wynik tylko z trasy.
|
No nie wierzę!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wynik z trasy? Jakiej trasy? Z jaką średnią prędkością?
Pewnego razu na autostradzie ustawiłem tempomat na 110 km/h i tak jechałem przez 130 km. Wiem wiem, ciężko tak i niewyobrażalne, kiedy wszyscy cię wyprzedzają, spoglądają ze zdziwieniem, jakby auto było uszkodzone albo za kierownicą nikogo nie było, a 5-letnia córka co jakiś czas powtarza: Tata, możesz już jechać normalnie?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i spalanie z tej trasy wyszło mi 5,4 l/100, przy średniej prędkości 110 km/h.
No i jeszcze napisane, że auto jedzie super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak można to odczuć, nie przyspieszając dynamicznie przy spalaniu 4,9?
Dlatego pytam, w jaki sposób należy jeździć, żeby średnie spalanie mieć 4,9l
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo przy normalnej eksploatacji zawsze mi wychodzi w przedziale 7,2-7,8.