Temat: [Focus 2011-2014] Led DRL zamiast halogenów
View Single Post
Stary 06-07-2018, 18:16   #103
JohnLenin
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Led DRL zamiast halogenow

Cytat:
Napisał asial Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Ledy trójkąty zakupiłem na aliexpres, założyłem do auta (focus MK3 titanium), czerwony do bezpiecznika od wycieraczek F42 (próbowałem też do bezpiecznika F25 od sterowania lusterek - tak jest na ruskich stronach) czarny do masy śruba przy skrzynce bezpieczników, biały pod postojowe do pinu 12 lewego reflektora (yellow/blue), przewód niebieski nigdzie nie podłączony zaizolowany.
W pozycji wyłącznika świateł na 0, ledy świecą prawidłowo pełną mocą, po przełączeniu na światła pozycyjne lub mijania ledy nie wyłączają się, przyciemniają się i migają jak stroboskop.
Próbowałem zamiast białego przewodu podłączać niebieski do postojówek ale efekt taki sam.
Czy ktoś miał podobny problem i rozwiązał inaczej niż dodatkowym przekaźnikiem ? Prawdopodobnie to impulsy CAN zakłócają pracę kontrolera świateł led.
Cześć. Kupiłeś te https://pl.aliexpress.com/item/97650...ddresstype=600 bo mam chyba ten sam problem i też wer. titanium. Problem ten występuje tylko w wer titanium?

Ostatnio edytowane przez JohnLenin ; 06-07-2018 o 18:44
JohnLenin jest offline   Odpowiedź z Cytatem