Cytat:
|
Z opisu wynika, że masz Edge EU z Sync3 z fabryczną navi i TSR (znaki) z kamery na zegarach.
|
Dokładnie tak. I oczywiście wiem, że nawigacja stara się wyświetlać na zegarach swoje wskazania, ale:
1. Nie zawsze są one zgodne z rzeczywistym ograniczeniem prędkości na danym odcinku drogi.
2. Nasi wschodni sąsiedzi mawiają "Priwićka drugaja natura" i jeśli od "zawsze" korzystam z rożnych nawigacji, które ograniczenia pokazują u siebie to trudno się przestawić.
Sekunduję wszelkiej maści oprogramowaniom nawigacyjnym od kiedy tylko zaistniały (jestem informatykiem z ponad 30-letnim stażem) i o dziwo bardzo wysoko subiektywnie oceniam obecną wersję w Sync3. Mam kupioną Sygic Car Navigation oraz próbowałem Google Maps i Waze i jakoś nawigacja z Forda najlepiej mi pasuje. Może po prostu dlatego, że... jest wbudowana. Wsiadam, dyktuję, jadę.
Niemniej chętnie bym ją doposażył w opcję wyświetlania ograniczeń na niej samej, a nie na zegarach.
Przy okazji, Koledzy, czy zauważyliście jakieś poważniejsze zmiany na plus po przesiadce z map F6.1/4.15 na F7? U mnie w Nowym Sączu oraz na pobliskiej Słowacji niestety wszystkie bug'i na których zniwelowanie liczyłem... pozostały. Dotyczy to dróg jednokierunkowych oraz "nowych" dróg, które są już od dobrych 3-4 lat.