View Single Post
Stary 09-07-2018, 22:19   #6
havsky
ford::amateur

Imię: Mateusz
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Montaż miski olejowej - plastikowa płytka w środku

Rure łapałem na nowe opaski wiec teoretycznie powinna być dobrze skręcona, choć dość mocno ją wyginałem przy wyciąganiu miski (rozpiąłem tylko rure bez jej ściągania) może w ten sposób rozpiąłem ją w innym miejscu. Wiesz może gdzie idzie ta rura? Bo biegnie gdzieś pod zderzakiem i jej nie widać niestety. Musze ściągać zderzak by ją obejrzeć tam na wejściu? Wydaje mi się że przed wyciągnięciem miski klima tak nie hałasowała, a demontowałem ją bardzo delikatnie więc sprężarki raczej nie byłem w stanie uszkodzić. Może przypadek i po prostu nie zauważyłem tego, a teraz wsłuchiwałem się czy mi "silnik nie wybuchnie" bez tej płytki i może przez to wyłapałem te huczenie klimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to buczenie jakby z dolotu, nie będzie jakoś połączone z tym hałasowaniem klimatyzacji? Przepraszam jeśli zadaje zbyt oczywiste pytania, ale zajmuje się oponami, a mechanika to tak tylko we własnym podstawowym zakresie.
havsky jest offline   Odpowiedź z Cytatem