Jeżeli ktoś jeszcze z forum kupował radio od
ISUDAR Official Store i CANBUS.
Może by również zadał pytanie jak ustawić to w konfiguracji.
Piszą w ogłoszeniu:
For Mondeo/S-MAX, they have to add canbus to support the steering wheel control, please click here
Więc posiadacze radia w S-Max pisać pytania jak ustawić CANBUS, jeżeli w ustawieniach jest NONE mimo to ze działa sterowanie z kierownicy.
Ja napisałem ze OK, ale Galaxy to pojazd taki sam jak Mondeo i S-Smax, dlatego proszę o instrukcje ustawienia CANBUS w konfiguracji radia.
Nie wystawiłem im oceny jeszcze.
Druga sprawa, przez weekend przejechałem jakieś 300km trasy i mam kilka spostrzeżeń.
Przy włączaniu świateł widać ze podświetlenie radia maleje - na plus
Radio ma wbudowany czujnik jasności otoczenia (lub wykorzystuje ten czujnik od włączania lamp w przedniej szybie), w ciągu dnia jak wjeżdżałem pod wiadukt mapa googla zmieniała tryb na nocny - kolejny plus. Fajnie jakby również samym czujnikiem można by sterować podświetleniem ekranu (nie znalazłem takiej opcji jeszcze).
Podczas jazdy autostradą mało słyszalne komunikaty nawigacji, jak zwalniałem na bramkach było OK. Nie wiem jak za to się zabrać (znalazłem już jakąś konfiguracje), ale fajnie byłoby gdyby jak oryginalne radio sterowało głośnością zależnie od prędkości poruszania się. Bez zmiany ustawień raz komunikaty były miksowane z radiem (radio się wyciszało) a za chwile jak był komunikat to radio przestawało grać na czas komunikatu.
Zdarzyło mi się ze radio przerywało grać, nie pamiętam czy jeszcze była nawigacja google uruchomiona, ale radio nie grało i komunikatów nie było słychać..