Temat: [S-MAX 2006-2015] Kamera cofania a Blaupunkt NX
View Single Post
Stary 18-07-2018, 15:28   #238
mazzy
ford::beginner

Imię: Michał
Model: S-MAX
Silnik: Duratorque 140KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Kamera cofania a Blaupunkt NX

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie potrzeba.
Ja mam kamerę chińska podpiętą pod NX'a i wszystko pięknie działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Potwierdzam, chińska kamerka bez problemu działa na NX.
Moja oryginalna kamera zaczęła szwankować i na początku próbowałem sprawdzić jaki rodzaj sygnału biegnie w kabelku pomiędzy modułem kamery, a samą kamerą. Chciałem spróbować podpiąć chińską kamerę do fabrycznego modułu kamery, aby obraz poleciał do NXa razem z liniami dynamicznymi. Poddałem się i w zamian za to wydrukowałem sobie na drukarce 3D zaślepkę/adapter do blendy w której była fabryczna kamera. W ten sposób zainstalowałem chińczyka, który mimo, że nie ma linii dynamicznych, to zdecydowanie ma lepszą jakość obrazu oraz wyśmienitą jakośc w nocy (fabryczna kamera nic w nocy nie widzi). Co ważne, instalacja jest prosta i wygląda estetycznie. Jedyny minus to brak linii dynamicznych, ale coś za coś.

Gdyby ktoś potrzebował to mogę się podzielić plikiem STL.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Kamera.jpg (8.4 KB, 40 wyświetleń)
mazzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem