View Single Post
Stary 21-07-2018, 12:06   #9
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Błędy P132B, P0130 - jednorazowy brak mocy, delikatne szarpanie na jałowym biegu

Cytat:
Napisał Danielo_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kurczę może w ecoboost 1.6 jest inaczej (choć patrząc na schematy to nie) ale w moim sonda regulacyjna (przed katem ma 6 pinowa owalna wtyczkę). Mam nadzieję że nie dostajniemy bana, ale taka jak w linku: https://m.czesciauto24.pl/bosch/7633397

Najwidoczniej jest inna... Zobacz na listę silników do których jest dedykowana. Nie ma na niej 2.0 EB

Cytat:
Napisał Dudi_81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może zacznij od zaworu sterującego turbiną, u mnie jeden kruciec wręcz był trochę ułamany.
No i tak jak już Ci wspominałem, obejrzyj silnik od tyłu. Ja miałem okopcone okolice kolektora.
Ten zawór sterujący niestety dość drogi jest. Ciekawe czy można go jakoś zdiagnozować poza oczywistym uszkodzeniem mechanicznym.

Właśnie robię drugie podejście do zdjęcia osłony kolektora [emoji4]

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 21-07-2018 o 12:11
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem