Klimatyzacja wyłączająca się w ruchu miejskim
Witam,
Mam problem z którym borykam się już trzeci sezon.
Klimatyzacja pracuje prawidłowo gdy jadę bez zatrzymywania, natomiast w ruchu miejskim, gdzie co chwila się zatrzymujemy , lub w trakcie postoju klimatyzacja wyłącza się (tzn. dmucha gorące powietrze) i bardzo rośnie temperatura płynu chłodzącego (jak wyłączę klimę po krótkim czasie wraca do normy)
W tym czasie miałem wizyty u 4 mechaników , u każdego z nich musiałem nabić klimę (bo trzeba wykluczyć najczęstszą przyczynę) i zawsze kończyło się kasą za nabicie klimy bez usunięcia usterki - zaraz po nabiciu faktycznie wydaje się jakby była poprawa, ale również w każdym wypadku po krótkim czasie sytuacja wracała do pierwotnego stanu.
Ostatni raz podjechałem 2 tygodnie temu nabić klimę, ale okazało się że klima jest pełna (nie ubyło nawet grama czynnika).
Natomiast człowiek powiedział mi że ciśnienie na jego urządzeniu pokazuje max. liczbę na skali tzn. że podchodzi pod 40 atmosfer i zapewne włącza się jakiś czujnik który odcina i klimę i wiatrak i to zapewne jest przyczyna mojego problemu, ale nie potrafił tego naprawić.
Wymieniony wiatrak , czujnik ciśnienia ... i dalej bez zmian.
Jesteście moją ostatnią deską ratunku
Dzięki za pomoc
|