Temat jest obszerny i dość skomplikowany jak dla kogoś kto tego jeszcze nie robił. Wątki są porozrzucane. Można się posiłkować rosyjskim forum. Na pewno nie da się wszystkiego opisać w jednym poście.
Bump: Pierwszą rzeczą, zarazem najbardziej skomplikowaną ze wszystkich czynności jest modyfikacja wiązki kokpitu. Odpowiedzieć sobie na pytanie na ile czasu unieruchomimy auto. Można oczywiście dosztukować ( podoklejać taśmą ) to co potrzeba do założonej wiązki na stelażu, ale to druciarstwo...nie polecam. Wtedy zostaje wyjąć wiązkę i zmodyfikować pod klimatronika, ale wydłuża to czas. Dobrą opcją jest ( ja tak zrobiłem, gdyż przy okazji dokładałem SYNC III do golasa) zmontowanie drugiej gotowej wiązki - skraca czas uziemienia auta pod modyfikacje.
Bump: Pierwszy krok to określenie co nasza oryginalna wiązka obsługuje jak chcemy przygotować sobie drugą wiązkę...między innymi czy mamy układ start-stop rozrusznika, układ bez kluczykowy itd.. Może nawet trafimy gotową na aledrogo, ale większość nie ma nr seryjnych typoszeregu wiązki. Wracając do najdłuższej drogi -mam na myśli postój rozebranego auta - jest wypięcie oryginału i przerobienie na stole ( duży stół 😁
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.- jest oczywiście najtańszą opcją.