Temat: [Mondeo 2007-2014] Pulsowanie przyspieszenia - Bez DPF i EGR
View Single Post
Stary 25-07-2018, 21:26   #11
lucas4891
ford::professional

Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Pulsowanie przyspieszenia - Bez DPF i EGR

Cytat:
Napisał kubabro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
mam niekończący się problem z moim MK4 1,8 TDCI. Wyświetliła się kontrolka "usterka silnika". Mechanik zdiagnozował usterkę EGR. Wymieniłem na nowy (z kolektorem, nie można było podobno nic zrobić, poza wymianą na nowy).
Po wymianie stwierdził usterkę pompy lub nieszczelność układu paliwowego. Pompę zregenerowałem, układ sprawdzony, uszczelniony. Po przejechaniu ok 200km znów to samo "usterka silnika". Kolejny mechanik, który stwierdził błąd EGR (minimalne położenie EGR). Już brak sił. Bardzo proszę o pomoc.
Po wymianie EGR-u powinna byc zrobiona adaptacja. Pytanie czy mechanik takowa przeprowadzil?

Bump:
Cytat:
Dobrze sproboje zamienic. A drugi za co odpowiada? Zeby nie bylo gorzej.
Ten drugi jest od przepustnicy gaszacej, ale on znajduje sie nad kompresorem klimy. Zawor sterujacy turbina jest od strony filtra powietrza.
Mozesz na probe zamontowac zawor od przepustnicy w miejsce tego od turbiny.
Pozatym logi cisnienia doladowania, cisnienia na szynie i polozenia zaworu EGR by sie przydaly. Oczywiscie dynamiczne w momencie wystepowania tego "kangura"
lucas4891 jest offline   Odpowiedź z Cytatem