View Single Post
Stary 30-07-2018, 11:35   #1370
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Nowa Nawigacja SYNC 3 - dyskusja , linki

Cytat:
Napisał komarkutno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spokojnie zaraz Powstanie nowa metoda kradzieży auta na zhakowaną aplikacje skoro można nią odpalić i otworzyć auto ...
Auto otwiera się bez porównania szybciej wybijając szybę.
Samochodem z funkcją zdalnego startu nie da się dokładnie nigdzie pojechać jak funkcja jest włączona.
Dopiero po wyłączeniu uruchomionego zdalnego startu da się włączyć normalny zapłon i ruszyć w drogę...
Tak więc akurat tu nie bardzo jest sens hakować cokolwiek...

Cytat:
Napisał elfi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Czyli moja Kuga (styczeń 2017) powinna mieć MODEM TCU?
...
W Europie TCU wchodzi od rocznika modelowego MY18. We wcześniejszych autach TCU było stosowane jedynie w USA.

BTW - TCU zapewnia łączność z samochodem jak nie siedzimy w nim w środku - pokazałem to opisując funkcjonalność mojego C-maxa.
Rozpoznaje się to bardzo prosto: albo można odświerzyć sobie status samochodu jak siedzimy "przy pifku" albo nie...

@cattani75 - Marek, jakoś musisz wygospodarować trochę czasu na spotkanie i podpięcie Twojego auta z dołożonym Syn3 pod moje narzędzia. Może uda się doprowadzić do tego, że serwery Forda zauważą zmianę.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-07-2018 o 11:47
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem