View Single Post
Stary 01-08-2018, 15:50   #55
marekpb
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Mondeo MK4 | Titanium X | 145KM
Silnik: 2.0 16V PB
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Klimatyzacja kraków - gdzie dobrze i tanio?

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co takiego się dzieje? Goście są naprawdę dobrzy i dziwne że nie dali rady.

Jeszcze był kiedyś serwis na Ślicznej - Wieczysta.

Też mi się wydawało, że dobrzy dlatego do nich pojechałem. Mojemu tacie mk3 dobrze zrobili i chodzi 3 lata już. Ale mojego nie dali radę. Najpierw sprawdzili że wszystko jest w porządku ciśnienia i chłodzi. A jak przyjechałem to zacząłem im pokazywać jak przerywa chłodzić jak zmienia się obroty i większa temperatura otoczenia albo jak samochód się mocno zagrzeje przy upałach to wariuje. Generalnie jak nie chłodzi okresowo to LP pokazuje 4bary a HP 10-11 bar i wtedy jest brak chłodu. Dodatkowo przy 2 tys obrotów i mniej bardzo chrobocze i metaliczny dźwięk w kokpicie.

Na nawiewach bardzo czuć obroty, że raz bardzo ciepłe raz bardzo zimne. Temperatura potrafi zmieniać się od 5 stopni do nawet 20 (czyli brak chłodzenia), sprężarka działa non stop i wentylator też. Stwierdzili, że chyba sprężarka albo zawór na niej. Mało profesjonalne stwierdzenie. Nawet na kompa nie wpięli żeby zaobserwować jak temperatury się mają itp.

Na koniec jak go przygniotłem to stwierdził, że cały układ w tym wypadku do wymiany i płukania. Speszył się trochę na koniec i pytałem się ile za to sprawdzenie. To uścisnął rękę i mówi, żeby jechać. Także za free.
marekpb jest offline   Odpowiedź z Cytatem