Temat: [Mondeo 2000-2007] stłuczka st220
View Single Post
Stary 02-08-2018, 16:39   #15
Przemooo30
ford::average

Imię: NetPro24
Model: St230
Silnik: 3.0
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: stłuczka st220

Wow. Bardzo dziękuję za te rady!
Gościu co przyjechał z ubezpieczalni powiedział, że mogę więcej dołożyć do interesu, bo np belka przednia jest wklęsła (od dzwona z przodu) i moze byc problem np z mocowaniem zderzaka i wtedy ja bede musiał dopłacić.
Ten most raczej pękł,a nie coś tam od chłodnicy, chociaz nie wiem, fote zrobię.
Te ślizgi czy coś faktycznie też mogło ulec uszkodzeniu, teraz ten zderzak tak jakby wisi, a wczesniej ładnie był spasowany. Boję się tylko sam rozkręcać zderzak, jestem laikiem. Chyba że jakiaś podpowiedz mała?
Wiesz co, zrobię fotki jak żonka wróci i zobaczysz jak ten zderzak był poskładany, tam troche na jakieś taśmy już było zrobione wcześniej, byleby go poskładać. Więc powiedzą może że ślizgi czy coś od tego dzwona z przodu były.
Zaczepy były ułamane wczesniej i był reflektor na opaski, ale się ładnie trzymał, a coś jeszcze dodatkowo pękło + ten blok pękł. Dodatkowo opaska sie jedna zerwała po uderzeniu. Ale zakwalifikował reflektor jako szkodę, więc nie wiem czy mi zrobił "przysługę"?
Aczkolwiek volvo ładnie łupnął, pokażę Ci potem fotę.
Ubezpieczyciel mówił że pęknięcia był wczesniej na zderzaku, ale ja 1-2 pęknięć nie widziałem wcześniej!
Tak samo ten lewy błotnik trochę się przesunął do środka auta, widac to przy łączeniu ze słupkiem, tego wczesniej raczej nie było, ale gość mówi że to niby też od wczesniejszej kolizji, ale ja tego wczesniej nie wdiziałem.
Podeśle Ci foty tych kwestii jeszcze.
Tak czy siak po prostu się odwołam.
Albo jak takie cwaniaki to niech sami naprawiają, czemu tylko na zamiennikach?! !!!
Ani w warsztacie (współpracującym z nimi) ani sam ubezpieczyciel nie zdjął zderzaka i nie chcą, dopiero jak im auto zostawie do kosztorysu, nie wiem juz o co chodzi. Jak więc wycenić tę szkodę? Czy oni nie powinni wycenić już teraz dokłądnie szkody, ten warsztat? Sami zaprzeczali wielu kwestiom postawionym przez ubezpieczyciela, obawiam się jednak czy nie mają korzyści interesów i czy nie zrobią czegoś wspólnie na moją niekorzyśc, np przypisza mi inne kwestie do naprawy/montażu błotnika/zderzaka.
Widać znasz się na rzeczy, jeszcze raz chylę czoła, chętnie się jakoś odwdzięczę.

Ostatnio edytowane przez Przemooo30 ; 02-08-2018 o 16:45
Przemooo30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem