Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 03-08-2018, 11:14   #4971
Iverson75
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Mondeo vignale
Silnik: Diesel 180 km
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał prokop123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć
Ja u siebie miałem takie delikatnie trzeszczenie przy airbag przy pasach na słupku B.
U mnie pomogło nasmarowanie rolowanych plastikowych maskownic od pasów bezpieczeństwa smarem sylikonowym.
Odpukać przestało, bardzo rzadko ale jest też takie delikatne trzeszczenie z drzwi kierowcy tuż przy głowie, jak kurtyna poduszek, ale to chyba uszczelka, bo jak wsadzę palca miedzy drzwi i uszczelkę to ustaje, wiec jakby coś nie do końca dociskało i "trzeszczy" ale to na prawde trzeba się wsłuchać, auto musi mieć nawiew na 1 i zero radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzieki za odpowiedź.W moim przypadku chodzi o przedni airbag,trochę mnie to zaczyna martwic,czy aby coś z airbagiem nie tak...nie chciałbym ,aby odpalił podczas jazdy.
Kiedyś miałem coś podobnego w drzwiach kierowcy w moim ST,w okolicy głośnika.Dwie wizyty w serwisie i dalej to samo-nowe auto i taki zonk...do tego stopnia,że pomogło mi to podjac decyzje o zmianie ST na Mondeo....Wiem,wiem-czyst sadomasochizm, ale despera z tym hałasem wzieła góre...a teraz znowu to samo.
Iverson75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem