View Single Post
Stary 03-08-2018, 11:49   #137
keiw
FCP member

Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Czy stężenie debilizmu jeszcze wzrośnie?

Sprawa nie dotyczy podróży autem, ale związana jest z tematem wątku czyli "stężeniem debilizmu".
Przedwczoraj po południu wybrałem się na rower - lepiej pojeździć niż w ten upał siedzieć w mieszkaniu.
Jechałem rekreacyjnie i bez szaleństw, tym bardziej poruszając się po mieście.
Różne sytuacje już mi się przydarzały ale pomimo sporej ilości km w nogach, nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć.

W tym miejscu moja wycieczka rowerowa doznała nagłego "uziemienia":
https://goo.gl/maps/8cjbVszYhAs

Gość przebiegał 4 pasy ruchu i zza ekranu dźwiękochłonnego wbiegł mi prosto pod rower.
Nie miałem większych szans go widzieć. Słyszałem jakieś trąbienie na ulicy ale tego się nie spodziewałem.

Odruchowo oczywiście walnąłem hamulce na maksa i zatrzymałem się nagle z prędkości ok. 15 km/h do 0 km/h.
Gościa nie trafiłem, zdążył przebiec zanim wyrzuciło mnie z roweru.
Nawet za bardzo nie pamiętam jak wyglądał. Przeleciałem przez kierownicę, rower wylądował na mnie. Niby prędkość niewielka ale mnie totalnie zatkało. Wydawało mi się, że z 5 min nie mogłem się pozbierać.
Krew się lała z kolan, łokcia i dłoni. Na szczęście miałem butelkę wody ze sobą.
Obmyłem co się dało. Złamań nie mam, za to otarcia konkretne (krótkie spodenki, T-shirt).

Wkurzony byłem strasznie, ale o dziwo nie aż tyle na gościa, który mi wybiegł. Dodam, że w ogóle się nie zatrzymał tylko zwiał dalej między bloki.
Wkurzony byłem na znieczulicę ludzką.
Leżałem kilka dobrych chwil nakryty rowerem, krew się lała a obok stał starszy gość z psem. Cały czas się gapił, nie podszedł o nic nie zapytał.
Chodnikiem przechodziło kilkoro młodych ludzi. To samo, zero zainteresowania, oprócz gapiostwa.
Temu z psem odjeżdżając może po 10 min (ciągle stał w okolicy) coś nawet na ten temat powiedziałem, ale już nawet nie usłyszałem czy odpowiedział.

Przykładów różnych niestety można podawać całą masę.
Nie wiem czy to się zmieni na plus i czy będzie lepiej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edit:
Gdybym zapewne był fajną laską, to ten dziadek z psem rzuciłby się w pogoń za tym co mi wybiegł a pozostali znieśliby mnie na rękach do najbliższego szpitala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez keiw ; 03-08-2018 o 11:55
keiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem