View Single Post
Stary 03-08-2018, 14:53   #1
antonizelazo
ford::amateur

Model: Ford focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2002
Domyślnie Blokada skrzyni biegów, wyciek ze skrzyni oleju

Historia wstępna:
Dwa miesiące temu zleciłem wymianę sprzęgła (850zł). Po miesiącu usłyszałem trzask z pod maski jak jechałem. Tarcza rozsypała się w drobny mak. Tuż przed zdażeniem nie mogłem wrzucić 5 biegu.
Oczywiście wymiana gwarancyjna nie wchodziła w grę bo polscy mechanicy na wsiach nie dają żadnej gwarancji ani rachunków (Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Wynegocjowałem 300zł za drugą wymian.

Opis zdążenia:
Dziś (miesiąc po naprawie gwarancyjnej) utraciłem możliwość zmiany biegów. Na szczęście parkowałem. Wlazłem pod auto a tam spadła mi tulejka wybieraka skrzyni biegów. Wydaje mi się że jest jakiś wyciek bo dość mocno się poci.

Oczekiwania:
Chciałbym to sam naprawić. Na zdjęciach zaznaczyłem gumową osłonkę, wydaje się że to ona się poci. W jaki sposób to naprawić? Czego potrzebuje?
Kanał nie wchodzi w grę... mam tylko kobyłki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy takie mocowanie na tretytki jak na jednym ze zdjęć nie przeszkadza? Czy też lepiej się tym zająć?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg wyciek 1.jpg (92.0 KB, 51 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg wyciek 2.jpg (98.7 KB, 48 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg wyciek 3.jpg (92.9 KB, 42 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg wyciek 4.jpg (97.3 KB, 45 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tretytki 1.jpg (91.3 KB, 42 wyświetleń)
antonizelazo jest offline   Odpowiedź z Cytatem