View Single Post
Stary 03-08-2018, 21:44   #12
grundi_bdg
ford::advanced

Imię: Arek
Model: Ford Connect ACTIVE/Kia ProCeed GT MY2022
Silnik: 1,5 TDCI 120 KM /1,6 T-GDi 206 KM
Rocznik: 2022/2021
Domyślnie Odp: 1,6 TDCI falowanie obrotów, przerywanie, lekkie zamulenie

Cytat:
Napisał lucas4891 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zeby zostal potraktowany jako zaslepiony to trzeba go fizycznie zaslepic. Jesli EGR w pozycji zamknietej jest noeszczelny to odpiecie wtyczki nic nie da.
A bledow zadnych nie wywalilo?
największy problem polega na braku jakichkolwiek błędów,
jak odłączę egr, przepływomierz lub zaślepiłem podcisnienie turbiny to błędy wywala, po skasowaniu znikają od EGR nie było żadnych błędów,
kiedyś mi falował i był muł, mechanik polecił czyszczenie EGR ale nie dawał gwarancji, po czyszczeniu jak z salonu, moc wróciła nie falował, więc jak po około 1500 km problem powrócił, nie dawałem drugi raz do czyszczenia, chciałem go dać zaślepić, magik od chip tuningu zabrał się za robotę, nie mógł wgrać oprogramowania zmienionego żadnym programem więc zaproponował wyciągnięcie sterownika na stół na co nie wyraziłem zgody, pozostał mi zakup nowego oryginalnego valeo pierwszy montaż , niestety problem nadal występował ktoryś*z kolegów na forum zaproponował adaptację EGR, w komputerze DELPHI ( taki posiadam darmowy, nie licząc FORscan ale pod wifi) zrobiłem adaptację EGR i na jakieś 150 może 200 km focus znowu odżył, po czym wróciło wszytsko jak wceześniej, ktoryś mechanik polecił " Kup Pan używany EGR bo te nowe to se można w D*** wsadzić" jak powiedział tak też zrobiłem, używany EGR o tych samych numerach, bez zmian, używany o innych numerach również bez zmian.

czekam teraz an koniec urlopu mojego mechanika i będę musiał mu wstawić na warsztat i zostanie metoda prób i błędów,
nie mam już*pomysłów co może być, czasem chodzi dobrze, czasem zamula, czasami faluje czasami nie, czasami ma moc a czasami jedzie jak 60 konne punto

zmieniałem paliwa Łorlen werwa, bipi altimejt, szel wi pałer, po pełnym wyjeżdżonym zbiorniku z każdej stacji, nic z tych rzeczy żadnej poprawy.
grundi_bdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem