Temat: [Fiesta 2012-2017] Silnik 1.0 100 KM czy 1.25 82 KM?
View Single Post
Stary 05-08-2018, 00:46   #29
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Silnik 1.0 100 KM czy 1.25 82 KM?

Cytat:
Napisał kemal_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedyne z czym się mogę zgodzić to spalanie które mogłoby być niższe, ale w przeciwieństwie do ecoboosta można lpg założyć. W segmencie aut typu Fiesta wszystkie mają mniej więcej podobne osiągi. Ciekawe że właśnie ten silnik 1.25 82km był najbardziej popularny pomimo że taki mizerny, że ford już bodaj 3 lata temu albo jeszcze wcześniej planował zakończyć produkcję tego silnika (i 1.4) ale nie zrobił tego ze względu na jego dużą popularność i ciekawe że wciąż te samochody bardzo mocno trzymają cenę na rynku wtórnym, w przeciwieństwie np. do ecoboostów które szybciej tracą na wartości.

No ale ok, focus Twojej żony jeździ lepiej, Ty jeździłeś dużo lepszymi samochodami więc nie ma o czym gadać.

Pzdr.

Bump: A autorce tematu to najlepiej V12 doradzić żeby się załapała na wszystkie promocje do sklepów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście że Focus mojej żony jezdzi lepiej i co najważniejsze taniej. Chyba nie chcesz porównywać 1.25 wolnossącej benzyny do 1.6 tdci? Chyba że jednak? Chętnie poczytam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście że można do 1.25 lpg założyć, a do diesla cng, ale chyba nie o tym ten temat?
Mam pytanie, czy już jesteś właścicielem tej fiesty 1.25 czy dopiero planujesz? Pytam, bo doradzasz innym jakbyś zęby zjadł na tym silniku. A z tego co zrozumiałem dopiero masz zamiar taki zakupić, a już jesteś ekspertem w temacie. Ja przynajmniej mam takie auto w rodzinie, przejechałem nim może że 2 tyś km i coś mogę o nim powiedzieć.
Dlaczego jest taki popularny? Bo jest tani w zakupie. A dlaczego jest tani w zakupie? Sam sobie odpowiedz... Mam prośbę, nie przekonuj innych do swoich niesprawdzonych tez.
Koleżanka kupi co będzie uważała, ale mam nadzieję że potrafi wyciągnąć wnioski z tej nibydyskusji i poszuka jeszcze innych źródeł do potwierdzenia swojej decyzji.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem