Cytat:
|
na minus:
- kontakt z Ford Polska. Z racji tego że z naprawy w ASO nie byłem zadowolony to skrupulatnie zaraportowałem o tym do FP. Na odpowiedź czeka się długo a odpowiedź jest niestety typowo lakoniczna nie wnosząca nic do sprawy.
- po pierwszym roku pojawił się wyciek w kabinie pod dywanikami pasażera. Dopiero 3 serwis dał rade zlokalizować przyczynę - pęknięty plastik obudowy od skroplin pod kokpitem. W między czasie próba naciągnięca na naprawę blacharską bo niby tam coś podciekało przy słupki - oczywiście to już nie na gwarancji.
- Serwisy Aso. Sprawdziłem wszystkie 3 w małopolsce + Szumilasa w Sosnowcu. W każdym było coś nie tak ( na głowę wszystkich biła Jasnogórska w Krakowie - opisałem już w innych tematach). Może w innych województwach jest lepiej - nie wiem już nie sprawdzę.
- przy 50 tys miałem wymianę silnika. Pękła głowica. Żadnej sygnalizacji, żadna kontrolka się nie zapaliła, nawet temaperatura wnormie. Dodam tylko że płynu już nie było a silnik nie odpalał - ale wymiana na FP (na szczęście było przedłużone bo awaria 3 lata i parę dni po zakupie).
- na wiosnę tego roku poszło turbo. Z dymem dosłownie- wymiana na FP. W sumie turbo to jedna z niewielu rzeczy która nie była wymieniana przy wymianie silnika. No powiedzmy że nie ma to związku z wymianą silnika, ale...
-2 tyg temu turbina zaczęła gwizdać - poszedł wirnik. Wymiana na FP ale z racji tego że już do mnie trochę dołożyli w ASO czułem się jak intruz - wszystko dobrze puki im płacisz. W to że nie ma to związku z poprzednią wymianą już nie wieże. Albo trefny model albo ... sam nie wiem.
- Parę innych mniejszych awarii o których nie chce mi się pisać (elektryka, alarm itd.)
nie liczę już 4 akcji serwisowych gdzie o ostatniej "docisk sprzęgła" dowiedziałem się przypadkiem - brak info od forda.
na chwilę obecną Autko odebrałem 3 dni temu z serwisu i do końca gwarancji jeżdżę ale będę chciał się go pozbyć. O przedłużeniu na rok "ubespieczenia-gwarancji" nie myślę bo pewnie większości w/w tematów nie obejmuje. Limit szczęścia chyba wykorzystany i już sam się boje ile musiał będę do niego dołożyć.
|
Matko Boska coś by można napisać, ale strach, bo zjecie na żywca
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.