Temat: [S-MAX 2006-2015] Awaria skrzyni powershift
View Single Post
Stary 05-08-2018, 23:19   #126
kotxj
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Jaguar XJ
Silnik: 3.2 V8
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Awaria skrzyni powershift

W historii serwisowej auta nie ma wzmianki o wcześniejszej wymianie oleju. Zrobił ją poprzedni właściciel a w zasadzie pośrednik, tuż przed sprzedażą. Jak już ochłonąłem po zakupie to zacząłem bardziej wnikliwie przyglądać się zachowaniu auta no i odkryłem, np że XC60 jest bardzo twarde ( w porównaniu z moimi innymi autami ) ale przede wszystkim zaczęło mnie irytować to że zmiana z 1 na 2 nie jest płynna. Dlatego zacząłem wypytywać ASO o to zachowanie. Kwestia poziomu oleju chyba faktycznie jest istotna bo człowiek z Dom Volvo w Warszawie sprawdzał ile oleju wpisali na fakturze w innym ASO gdzie był ten olej wymieniany. Na fakturze się zgadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - ale przy najbliższej okazji sprawdzę poziom. Z innych ciekawostek, kilka razy zdarzyło mi się że podczas wyjeżdżania z podziemnego garażu auto wspinając się po pochyłości nagle dostaje drgawek jakby się silnik dusił, ale tak jak napisałem dzieje się to raz na jakiś czas.
Piotr
kotxj jest offline   Odpowiedź z Cytatem