Cytat:
|
a ten przebieg masz w jakikolwiek udokumentowany czy była okazja u handlarza , tzn. kompilacja cofka o 100-200 tyś + jeszcze bity .
Nie chcę Cię martwić ale jak takie cuda dzieją się krótko po zakupie to wskazuje na to co wyżej inaczej rzecz biorąc jesteś przedstawicielem pierwszej fali ludzi z problemami , którzy nabywają MK5 z niewiadomego źródła z niewiadomym pochodzeniem .... kupujesz auto z automatem i nie masz pojęcia kiedy i czy olej był wymieniany .... sam się prosisz o kłopoty ...
|
Przebieg jest wpisany w książkę (z warsztatu innego niż ASO), są też zawieszki od wymiany oleju silnika. W ASO brak historii.
Bump:
Cytat:
|
Ja zaczalbym od zaslepienia EGR-u. Wyraznie wynika ze jest otwarty i ptzez to sinik nie ma mocy. Skrzynia wariuje przez brak mocy. Jesli po zaslepieniu dzialanie wroci do normy to mozna myslec o zmianie lub czyszczeniu zaworu EGR-wedle potrzeby
|
Czy w tym modelu można bez generowania dodatkowych problemów wyłączyć programowo EGR? Jedna firma od usuwania EGR mi powiedziała, że ten model jest za nowy, że nie wiadomo jak się zachowa po wyłączeniu, że mogą się pojawić później problemy z DPF itp.
Z kolei druga firma mówi, że robią to od ręki.
...a może lepiej kupić używkę z Allegro za 300 zł i podmienić?