Temat: [Fusion - Mondeo USA] 2.0 EB 240km - założone LPG
View Single Post
Stary 08-08-2018, 20:48   #158
norek_fm
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: MONDEO MK5, MUSTANG 67
Silnik: 2.0, 351 Windsor
Rocznik: 2015, 1967
Domyślnie Odp: Mondeo Mk5 2.0 EB 240km - założone LPG

Witam
Dołączę się do tematu. Ja swojego EB 2.0 240KM zagazowałem u Pana Sebastiana ze Zbrosławic około roku temu. Mam założonego Zenita itd... Pomijając fakt traktowania klientów przez Pana Sebastiana (bardzo znana persona w środowisku gazowników) chwili się on niezgłebioną wiedzą na temat gazu itd ... Wystarczy zadzwonić do tej firmy (GZW) i już po odsłuchaniu nagrania człowiek wie że tam dobrze się nim zaopiekują.
Do tej pory przejechałem około 60kkm z mnijszymi lub większymi problemami aż do ubiegłego tygodnia gdy auto coraz gorzej pracowało na wolnych obrotach aż w końcu prawie nie dało się nim jeździć tak szarpał. Odstawiony do mechanika - no i pierwsza diagnoza - brak ciśnienia na dwóch cylindrach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po prostu bajka - do dziś czekam na wyrok od mechanika ale podejrzewa upalone zawory ....
Tak wygląda moja historia z gazem w EB - jak mechanik ssię spręży i zrobi auto pochwale się co poszło .

A całe życie twierdziłem że gaz to ewentualnie w kuchni - i to pod warunkiem że nie ma się tam indukcji ......

Pozdrawiam
norek_fm jest offline   Odpowiedź z Cytatem