ASO które "boi się tego silnika" to po prostu pracownicy którzy wiedzą że wraz z nowymi jednostkami będzie standardowo jak w każdej firmie czyli przy pierwszej naprawie trzeba będzie się dopraszać w łańcuchu zarządzania o to aby ktoś odnalazł poprawne pdf z procedurami serwisowymi. Czyli przyjmujemy auto i nie możemy wykorzystać tych samych procedur co do 1.6 / 1.5 EB z MK3/MK3FL bo trzeba czekać na odpowiednie dokumenty w systemie. Potem okazuje się że przy tym nowym mimo że uszczelka wygląda tak samo, to zmienili numer a na magazynach jest "queue" żeby uzyskać potrzebne części. Potem taki mechanik do zmianowego kieruje że "no trzeba czekać" i KPI leci w dół na serwisie przez co premie są mniejsze.
Ktoś kto nie zna życia korporacji nie rozumie dlaczego pracownicy nie lubią "nowości" i zmian. Więc proszę nie piszcie że "nowa jednostka to już będą problemy".
Będzie tak samo jak z każdym autem i każdym nowym silnikiem.
A) problemy wieku dziecęcego i niedoróbki, czytaj beta testy na użytkownikach
B) pierwsze poważne awarie liczone w promilach
C) po trzech latach zaczną się service-recalls
Silnik 1.0EB trzy cylindrowy ma się na rynkach dobrze.
W Polsce oczywiście "buuu... słyszałem że tamtemu coś padło i to oznacza że to to dupy silnik". Jak porównasz sobie ile faktycznie silników 1.0EB było do wymiany w porównaniu do konkurencji i ich problemów ze skrzyniami które się rozpadają, rozrządem który się sypie i silnikami które się zacierają bo przy wizytach na stacjach serwisowych trzeba przy okazji wejść do sklepu i kupić sobie znowu litra (oleju) na drogę, to sorry , ale 1.0EB wciąż uważam za jednostkę poprawną i nie widzę powodów dla których można by uznać to za jednostkę bardziej awaryjną niż każdy inny silnik.
Tak tak - zaraz ktoś tu powie, że przecież lepsze jest 3.0TDi a nie jakieś 1.0 silnik od kosiarki i ma sporo racji. Każdy silnik ma swoje "zastosowanie" jednakże dziwnym trafem ten sam 1.0EB trafia i do Mondeo i mimo że muł i spalanie wcale nie takie jak w folderach reklamowych to jeździ i się nie wysypuje na każdej autostradzie.
Sprawa kolejna - artykuły na stronach/portalach "motoryzacyjnych" - mało to clickbaitów w stylu "Kolejna awaria EcoBoosta w Fordzie - downsizing receptą na awarię?!" (wymyśliłem na poczekaniu). Myślisz sobie - no ładnie, zaglądasz do artykułu a tam zero konkretów, jakiś tam pan Waldek zgłosił się do redakcji że jechał autostradą i awaria i w serwisie powiedzieli że silnik do wymiany i robimy artykuł - jak to EcoBoosty są złe, be i w ogóle.
Ehh... ale spoko - na wszelki wypadek pozwolę sobie coś wyjaśnić.
Nie jestem fanem downsizingu a sam jeżdżę 1.6EcoBoostem. I?
Z chęcią przykleiłbym się do 5.0 V8 ale ani nie stać mnie na utrzymanie takiego pojazdiu ani nie stać mnie na spalanie takiego pojazdu w mieście.
I tak - z chęcią kupiłbym sobie coś z 3.2 turbo ale również jest to silnik który do typowego miejsko-codziennego zastosowania się nie nadaje.
Więc? Mam kupić 2.0 i mieć spalanie w mieście 11 litrów albo 12-14 jak jeżdzę dynamicznie? Rynek się zmienia i większość producentów niestety staje przed wyborem - albo robimy po swojemu i nie mamy klientów albo idziemy z "trendem" downsizingu i jakoś klepiemy te kosiarki.
Ale pisanie że "ola boga to wszystko to syf i jak nic to się rozpadnie zaraz po wyjeździe z fabryki" to psioczenie jak przed premierą każdego nowego modelu. Każdego.
Już nie pamiętacie jak były wątki przed tym jak wychodził 1.0EB?
Przed tym jak wypuszczali 2.3EB w RS'ie?
I co? RS nie miał problemów? Miał - zrobili co mieli zrobić? Poprawili? Poprawili.
A Honda? Honda dalej twierdzi że u nich problemów nie ma i przygotowuje jeszcze nowszy model. Mercedes również nie ma się czym poszczycić a w VW wciąż się zastanawiają czemu ich GTD mimo zapewnień że jest "poprawiony" to dalej lubi spalić olej? I jakoś dziwnym trafem coraz więcej u siebie widzę i GTI które są po naprawie głowicy i podejrzanych aukcji gdzie "rozrząd niby był zrobiony ale warto byłoby zrobić jeszcze raz" ????!!!!
Cytat:
|
Jeden cylinder w autach, 300 koni i drugi cylinder załączany tylko na autostradzie? Kupowanie tego silnika używanego to już w ogóle będzie loteria..
|
Od lat kupowanie czegokolwiek używanego to loteria.
Niezależnie czy kupujesz na oto moto, w komisie, w salonie jako "używany" czy poprzez forum. Chcesz tanio - proszę bardzo - ale nie płacz potem że auto jednak nie miało wymienianego oleju tak jak w instrukcji albo częściej w zależności od "fanatyzmu" właściciela pojazdu. Mało masz ludzi na forum którzy dbają o samochody?
Którzy wiedzę żeby olej zmienić czasami o te kilka tyś km wcześniej niż zalecane jednak przelewają w praktykę. Gdzie z nudów wymieniają filtry powietrza na "lepszej jakości" żeby auto "posłużyło".
I żeby nie było. Nie jestem fanem tego rozwiązanie. 3 cylindry i odcinanie jednego.
Jak wspomniałem - R5 i 2.5 turbo z pewnościa jest przyjemniejsze od R4 2.0EB, ale psioczenie "z góry" żeby tylko skrytykować. No cóż. Czas pokaże.
Wszyscy psioczyli na EcoBoosty a moim zdaniem mają się one bardzo dobrze.
Wręcz lepiej niż dobrze.
Tylko jak to w życiu bywa - nie znajdziecie tak łatwo na internecie osoby które z 1.0, 1.5, 1.6, 2.0, 2.3 EB korzystają i nie mają żadnych problemów i mają swoje przebiegi i wejdą "w internet" aby napisać że "panowie - jest wszystko ok i jestem bardzo zadowolony" jak łatwo można znaleźć tych, którzy jednak jakiś problem mieli i wokół tego problemu są wielostronicowe wątki jak to "downsizing" zabija motoryzację i w ogóle jak Ford śmiał wypuścić "takiego bubla" i w ogóle nigdu więcej żadnego "Forda" itp itd. Pamiętajcie że cały internet to gra na emocjach. Jak napiszesz że "ehh peszek, kupiłem używkę w okazji i silnik się wysypał" to nie przyciągniesz tak wielu odbiorców jak "Kupiłem nowego Focusa z nowym silnikiem a ten się niespodziewanie rozsypał".
I nie umniejszam tym, którzy jakiś problem mieli, jednakże tak jak sytuacją z EB i Kugą w USA gdzie "wadliwy układ chłodzenia" prowadził do pożaru, tak okazało się że było "kilka przypadków" które były tak mocno udostępnianie, jakby autostrady w stanach były usiane palącymi się samochodami ze znaczkiem Forda.
Niczym newsy o wypadkach Tesli......