Cytat:
Witam,
Mam dość nietypowy problem z ELMconfigiem, przeczytałęem większą część tego wątku i nie znalazłem odpowiedzi.
Kupiłem kabel od Viakena STN1170 v3 - zainstalowałem najpierw Forscana - wszystko chula i lata i jest fajnie bo udało mi się znaleźć bolączke ksenonków ale zachciało mi się pogrzebać w ustawieniach poprzez ELMconfiga i tutaj niespodzianka - niby się łączy ale nie czyta vinu, niby sprawdza i kasuje dtc ale jednak tego nie robi i przy sciąganiu ustawień z Auta wchodzi krytyk w takiej postaci "incorrect flow control response elm config". Ustawienia w porządku, prędkości, comy i inne softwarowe sprawy też. Ktoś się orientuje i może pomoc ?
Poza tematem - Czy jest gdzieś dostępny rozwiązany (opisany kod bitowy) As built dla BCM ? Amerykańce do swoich przepięknych F-150 maja takie cuda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pacjent Mondeo MK4 2.0 Tdci - 2013
|
Kolego gdzie kupiłeś kabelek bo na stronie Viakena jest nie dostępny? a potrzebuje tez zakupić