Cytat:
|
Nie robi się - chyba, że zachowanie skrzyni wskazuje na taką potrzebę. Wówczas procedury adaptacyjne - TYLKO PO WYMIANIE OLEJU !!!!
|
Jako ciekawostkę dodam, że tym razem zrobiłem kalibrację PRZED wymianą oleju. Było nieco lepiej, ale bez rewelacji. Następnie po przejechaniu 2 tys km wymieniłem olej i... nagle skrzynia zaczęła pracować idealnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bez powtórnej adaptacji.
Na poprzednim oleju przejechałem ok 45 tys. km. Wygląda na to że się szybko zużywa. A przynajmniej ten który miałem - Motul DCTF. Obecnie mam Ravenol ATF DCT/DSG, zobaczymy ile wytrzyma.
W spuszczonym oleju opiłków brak, na filtrze także nie było widocznych gołym okiem zanieczyszczeń. Natomiast sam olej był już bardzo ciemny.
Od wymiany przejechałem już 5 tys. km w tym spory odcinek w trudnych terenach (serpentyny w Chorwacji oraz spory kawałek bocznymi drogami w Alpach) i zaczynam powoli odczuwać moment zmiany na niższych biegach. Tak więc może nie jest przesadą to co ktoś kiedyś napisał - by zmieniać olej co 30 tys. km.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.