Mam dwa wyresy porównawcze mojego z prawidłowym przebiegiem w 2.0 EB.
Pierwsze kilkanascie sekund na wolnych obrotach, później na ok 2500. Oba rozgrzane do temp. roboczej.
Mój:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawidłowy:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodałem jeszcze MAF.
@
Danielo_82
wiesz jak powinien zachowywać się MAF?
Bawiłem się teraz multimetrem i jedyne co mi się udało zmierzyć to opór grzałki, jest na poziomie ok 10 ohmów (w obu grzałkach, nowej i starej), napięcie na przewodach grzałki po stronie instalacji ale tylko na włączonym zapłonie, nie silniku, jest około 8,5V oraz napięcie na przewodach sygnałowych po stronie instalacji, jest 0,46V, też jedynie na włączonym zapłonie. Nie jestem w stanie zmierzyć nic więcej (na włączonym silniku) ponieważ jak wepnę wtyczkę sondy do gniazdka to nie ma jak wcisnąć sond multimetru... przewody są w zasadzie zalane plastikiem i nie ma nawet jak igły od tyłu wcisnąć. Ani po stronie instalcji ani po stronie sondy