Informacyjnie - dołożyłem 2gi wzmacniacz do radia.
Moj TREND oryginalnie miał tylko 1 antene - po wymianie radia (z 2 wejściami na antene czarne + białe) miałem błąd w ACM:
===ACM DTC B1D55:15-2F===
Code: B1D55 - Antenna 2 Circuit
Additional Fault Symptom:
- Circuit Short To Battery Or Open
Zainstalowałem wzmacniacz (najprostszy OEM fordowski 7CP1-18C847-UA 20zł)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na FM w oryginalnym miejscu nad tylna szybą przestrzeni bagażowej za kierowcą (Kombi)
Sa różne wzmacniacze FM, FM-AM , FM-DAB. DABa nie mam a na falach AM nie słucham więc nie szukałem lepszego.
Do tego miejsca idzie kabel zakończony biała FAKR ktora pasuje do tego wzmacniacza.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kabel konczy się w przestrzeni nóg miedzy kierowca a pasażerem
fotka nie moja ale tak to wygląda:
- skąd przedłużyłem oryginalnym kablem zakończonym biała wtyczka fakra i wpiąłem do ACM (radia).
Brak błędu!!! oraz sygnał mocniejszy.
ponieważ nie mam w szybie wyprowadzonej anteny poradziłem sobie w prosty sposób wyprowadzając kawałek kabelka miedzianego od wzmacniacza wzdłuż okna.
jak ktoś będzie kupował wzmacniacz to szukajcie taki który ma również wyprowadzone kabelki do anteny z zatrzaskiem - do którego pasuje -> Zatrzask klips kijanka do baterii 6F22 9V <- ja taki użyłem