Brak reakcji na kluczyk
Witam niewiem czy wczesniej takie teamaty były ale potrzebuje pomocy gdyż mam nastepujące objawy( i to nagle sie stało przyjechałem pod dom i pozniej chciałem podjechać do sklepu i juz nie mogłem nic zrobić brak jakich kolwiek kontrolek): brak jakiekolwiek reakcji na kluczyk w stacyjce, żadna kontrolka się nie zapala jedyne co działa to radio.
Ciekawostka to taka że w momencie włożonego kluczyka i przekręceniu jakby się chciało odpalić to po naciśnięciu przycisku otwarcia drzwi na pilocie kontrolki zapalają się i nawet odpala jednak gdy kierunki gasną kończąc sygnalizację otwarcia drzwi to wszystko umiera i auto gaśnie. tak samo jest przy włczonych światłach awaryjnych wszystko sie zapala i gasnie.
Za każdym razem powtarzając sekwencję zamknięcia i otwarcia auta sytuacja z możliwością odpalenia działa. Jednak tylko w czasie gdy kierunki się świecą.
Wymieniłem juz Kostke od stacyjki, podmieniałem przekaźniki, sprawdziłem elektryke po wieszku nic nie wpada w oczy, proszę o pomoc bo niewiem co mam robić
Mam forda focusa 2004 r 1.8 tdci.
Ostatnio edytowane przez arturek69 ; 10-08-2018 o 21:41
|