Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 11-08-2018, 15:10   #272
kwachu
ford::average

Model: Mondeo MK4 Kombi Automat Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 143PS
Rocznik: 06.2008
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

Chciałbym podpytać osoby które maja już montaż fabrycznego webasto za sobą o kilka rzeczy.
Jestem na etapie kompletowania części. Kupiłem zestaw w którym brakuje głownie przewodów paliwowych i pompy paliwa.
Przy weryfikacji tego co mam z katalogiem forda moje podejrzenia wzbudził jedne waż do wody.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W katalogu zaznaczyłem zielona ramka 2 węże i teraz ciekawi mnie który z nich jest potrzebny? czemu są 2? Ja z częściami dostałem zupełnie inny waz który wychodzi z pompy wody (ten który zaznaczyłem zielona strzałką)
Jaki waz wychodzi z pompy wody i gdzie idzie w oryginale?

Kolejna sprawa to czy na wlocie powietrza do pieca jest jakiś filtr? Zastanawiam się co to jest to co zaznaczyłem pomarańczową strzałką, zgrubienie na łączeniu rur od powietrza? Czy tam się mieści właśnie jakiś filtr? Czy to się wymienia?

Mam uszkodzona spiralna rurę od tłumika. Z dokupieniem takiej rury nie będzie problemu pytanie tylko czy wystarczy ja skręcić obejmami? Oryginalnie ona jest zdaje się zgrzana.

Może mógłby ktoś wrzucić fotkę jak wygląda polaczenie węzy wody w komorze silnika.

Ostatnio edytowane przez kwachu ; 11-08-2018 o 15:12
kwachu jest offline   Odpowiedź z Cytatem