Witajcie,
Po serwisie samochodu, zauważyłem dziwny odgłos dochodzący z okolic silnika. Jest to ciche wycie, gwizd ( Porównać można do dmuchnięciu w butelkę ), zmieniające się w zależności od obrotów silnika. Dźwięk pojawia się na dosłownie 2-3 sekundy i występuje tylko na biegach 1 i 2. Gdy ruszam i silnik się delikatnie wkręca pojawia się dźwięk i momentalnie cichnie, przy zmianie na 2 jest to samo tylko juz ciszej. Na kolejnych biegach nie ma już tego dźwięku nawet przy skręceniu na wyższe obrotu przy wyprzedzaniu jest cichutko. Na biegu jałowym kiedy wrzucam go na obroty nie słychać tego dźwięku, wiec występuje napewno tylko przy ruszaniu i cofaniu. Ktoś mi powiedział, że jesli była by to turbina to dziwek byłby rownież na biegu jałowym. Pytanie zatem co to może byc ? Samochod nie ma problemow z mocą, nie dymi...
Załączam plik wideo, ktory trwa kilka sekund, a samo gwizdnięcie pojawia się miedzy 9 a 10 sekundą.
https://drive.google.com/file/d/1xMX...ew?usp=sharing
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. W Aso nikt nie chciał tego posłuchać, tylko odrazu zlecenie, bez konkretów. Usłyszałem trzeba sprawdzić... ok.280 zł.