Cytat:
|
Mam nadzieje że bierzesz pod uwagę to, że „obudzenie” takiego matołka poprzez trąbienie może spowodować u niego nieprzewidywalną reakcję, potencjalnie groźniejszą w skutkach. Oraz to, że 90 to maksymalna doposzczapna przez przepisy prędkość za miastem, a nie obowiązkowa, z którą każdy musi jechać. Więc jadący 80 czy nawet wolniej jedzie ... prawidłowo.
|
Oczywiście. Klakson zaś wspomniany przeze mnie dotyczy syt. kiedy facet leci po liniach, albo po moim pasie.
Jeśli ktoś jedzie wolniej - jego sprawa, ale widząc, że ktoś zanim chce wyprzedzić. Cóż, ja nie zmuszam do przyspieszania i nikt chyba nie powinien zmuszać mnie do zwalniania (kiedy syt. tego nie wymaga.) Nierzadko jednak spotykam się z sytuacjami, kiedy ktoś ostentacyjnie utrudnia takowy manewr - bo on jedzie powoli, więc Ty też "musisz"!
I sytuacja niedawna z autostrady A2 - jadę 140 km/h, za mną nowe Audi A8 i na ogonie tak blisko, że już nawet reflektorów nie było widać. Kilka razy taka syt. z prędkością do 160, więc by nie ryzykować, zwalniam i puszczam faceta. Los chciał, że spotkaliśmy się i tak na tych samych bramkach. Wychodzę, grzecznie puszczam w szybkę i mówię, że ładne auto - facet odpowiada przez szparę w oknie: "Przepraszam Cię kolego, ale bardzo się spieszę". Mówię mu: "Ok, rozumiem, ale autocasco trupom na nic się zda, czy to trupom z Audi, czy z Forda" a typ do mnie: "Od trzydziestu lat tak jeżdżę"... I mnie zatkało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 30 lat głupoty - nic więcej.
Bump:
Cytat:
|
Wiem że się narażę ale obecne stawki mandatów minimalnie podniesione 5 razy zmieniłby wiele.
|
- z tym też się zgodzę, aczkolwiek nie w każdym "wariancie" bo później byłoby za przejście po pasach 5 razy więcej, a debilizmu poziom jaki był, taki by pewnie pozostał. Zaś zawracającym na autostradach itp., czy to "normalnie" czy przez korytarz życia - zabierać prawko na minimum pół roku!
Bump:
Cytat:
|
Zgadza się, społeczeństwo głupieje . A na koniec tony śmieci nas zaleje
|
- i właśnie na dniach czytałem gdzieś, że wg. programu symulującego od wielu lat warunki życia na świecie, te po 2020 mają okazać się krytyczne dla zdrowia ludzkości. Wiadomo, kto ma kasę, ten raczej do chorych należeć nie będzie.
Bump:
Cytat:
|
Polacy jeżdżą po coraz lepszych drogach coraz lepszymi samochodami, więc skończcie w końcu narzekać !
|
- i to samo mówił w wywiadzie twórca Yanosika. Co ciekawego, wg. danych zebranych przez ich urządzenia, (rzekomo) stosunkowo najwięcej wypadków jedst na odcinkach dróg nowych lub wyremontowanych. Tzn. że im lepsza droga - tym gorzej z myśleniem. Zauważyłem to doskonale jaaakiś czas temu na wjeździe do WWA :-(
@Hansolo - dobra klasyfikacja i ocena. Podtrzymuję.