View Single Post
Stary 14-08-2018, 14:53   #164
BrunoJ
ford::advanced

Model: LDR110
Silnik: 2.2 TDCI 122KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Czy stężenie debilizmu jeszcze wzrośnie?

Cytat:
Napisał rezowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Toteż zjechałem, początkowo jednak chciałem po prostu zwiększyć dystans między nami, bezskutecznie. [...]
Tryb "pouczania" nie jest zły - może kogoś nauczy... Choć na chwilę... Gorzej, gdy debil uzna to za atak na jego dumę[...] ostatecznie puszczam [...]tak, dokładnie o to mi chodzi - o tzw. "psy ogrodnika", które szybciej nie chcą, ale też nie chcą dać innemu. Nie wiem, może to czysta ludzka zawiść, żebyś Ty nie był szybciej u celu... Nie wiem.
Tak czy siak, robienie na złość komukolwiek w jakikolwiek sposób na drodze to głupota (tożsama z debilizmem.)

Może źle to odczytuje ale dalej uważam ze zaprzeczasz sam sobie zaprzeczasz. Podajesz przykłady niewłaściwego zachowania a potem opisujesz że robisz dokładnie to samo i „ci inni są gupi”. Jak Ciebie ktoś blokuje to czysta zawiść. A jak Ty blokujesz to „dobre pouczanie”.
Pouczanie jest złe! Zamiast skupiać się na swojej jeździe kombinujesz jak „pokazać” coś drugiemu kierowcy, czyli właśnie robisz mu na złość. Coś co nazywasz debilizmem. Jechałeś sobie 140, dojechał gość z tylu to PO CO przyspieszasz? Nie możesz jechać dalej swoim tempem? A jak ktoś jedzie szybciej to go przepuszczasz? A tak wlasnie go blokujesz nawet jeśli trochę przy tym przyspieszasz, ostatecznie i tak zjeżdżasz, a tylko sobie i gościowi podnosisz ciśnienie niepotrzebnie. Naprawdę tego Nie czujesz?
Martwisz się o to, żeby gość gdzieś dalej nikomu krzywdy nie zrobił? To go nie wkurzaj swoim pouczaniem. Jak ludzie przestaną się pouczać na drodze to wszystkim będzie się lepiej jeździło.
Mam nadzieje że nasze drogi będą się rozmijać.
BrunoJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem