Witam mam kilka pytań.
Xiaomi już była stara bo miała tydzień więc sprzedałem i zakupiłem viofo a119s bez gpsu.
Już na wstępie mnie pozytywnie zaskoczyła bo ma polskie menu i bardzo szeroko rozbudowane menu , np LDWS czy FCWS , ale też inne opcje o które chce zapytać.
Jak to wszystko najlepiej poustawiać , aby ciągle czegoś nie klikać ( jadąc lub stojąc) ?
1. Tryb parkingowy działa na zasadzie 1,5,15 fps czyli tyle zdjęć na sekundę aby nie zapełnić przez całą noc karty pamięci ? Nagrywa ciągle , ale okrojony film jak wyżej wspomniałem ?
2. Nagrywanie poklatkowe - wyczytałem , że właśnie ten tryb robi zdjęcia w dużych odstępach czasu i robi z tego film i to działa , ale kiedy tego użyć ? Ta funkcja też ma na celu zaoszczędzenie miejsca na karcie ?
3. Detekcja ruchu - po jej włączeniu kamerka ciągle nagrywa , czekałem może z 3-4 minuty.
4. WDR czy to tryb nocny? Można na tym ciągle jeździć aby nie bawić się we włączanie i wyłączanie ?
5. G sensor ustawiony na niską lub wysoką czułość i że tak powiem wstrząsając kamerką nie wyświetla się żółty trójkąt , że film będzie zapisany tak jak w przypadku normalnego nagrywania i kliknięcia trójkąta , wtedy cały film np 3 minutowy zapisuje
6. LDWS jeszcze nie sprawdzałem , podobno działa
7. FCWS raczej nie zadziała bo mam kamerkę bez GPSu , a działa ponoć przy ponad 60 km/h
Dodam , że narazie będzie sięwyłączać z brakiem prądu , ale będę chciał podpiąć na stałe , są odpowiednie przejściówki w Chinach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś użytkuje a119s i podpowie ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko sprawdzane w domu
Ktoś wytłumaczy i doradzi ?