Tryb awaryjny. filtr silnika przeciążony
Witam, jestem nowy na forum.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mondeo Mk4 2007 2.0 TDCI. Problemy zaczęły się jakieś dwa miesiące temu. Samochód zaczął dziwnie się zachowywać, szarpało, przy niższych obrotach sprawiał wrażenie jakby na 1-2 sekundy ktoś go ciągnął do tyłu. Na forach wyczytałem, że filtr paliwa do wymiany, może też czujnik położenie łopatek turbiny. Wymieniłem olej i wszystkie filtry i objawy jakby ustały. Od czasu do czasu zaczął się wyświetlać jednak komunikat "filtr silnika przeciążony" i czasem mocno zadymił na czarno. Wykonałem ostatnio trasę do Grecji, większość po autostradach, łącznie 6000 km i nic się nie działo. Wyświetliło mi jednak komunikat "usterka silnika" i błąd DTC 01 9A8451. Wyczytałem, że mogło to mieć związek z wysokimi temperaturami. Jednak prawdziwe problemy zaczęły się dwa dni temu, kolejna trasa 650 km, nic, powrót do domu i po 50 km znów "filtr silnika przeciążony", świeci silniczek na pomarańczowo i samochód przeszedł chyba w tryb awaryjny, obroty max 3500, wrażenie, jakby turbina nie działała. Auto po prostu się toczy. Na wolnych obrotach silnik pracuje równo, tylko z rury dymi jakbym palił w piecu oponami. Jestem laikiem w technice motoryzacyjnej, a chciałbym żeby mój "Mundzio" jeszcze trochę mi posłużył.
Pomocy. Może jest ktoś w okolicach Trójmiasta kto podejmie się zdiagnozowania i usunięcia niesprawności?
Ostatnio edytowane przez Smolarraf ; 19-08-2018 o 12:16
Powód: Zmiana tytułu
|