Cytat:
|
Co jakiś czas w postach pojawia się wzmianka o Android Auto. Po co, a właściwie to do czego tego używacie?
Tyle lat już mam androida, a jakoś nigdy nie znalazłem powodu żeby się tym zainteresować nawet. Wszystko mi działa na samym radyjku.
PS. Ale czad, tego posta założyłem w 2014 roku i mało kto wtedy w ogóle myślał o tych jednostkach. A tu proszę.... 84 strony teraz ... I jak sobie jeszcze przypomnę że kiedyś dałem ponad 400 zł za aktualizację map do oryginalnej Navi, która i tak do bani jest ....
|
Dla mnie to przede wszystkim pogoń za prostym interfejsem zaprojektowanym do ekranów w samochodach i całkowity plug & play. W teorii wsiadam, podpinam telefon i nie muszę bawić się w udostępnianie hotspotu, odpalanie apki map, odpalanie muzyki czy noszenie jakichś pendrive'ów z mp3.
Z interfejsu AA mam jedno kliknięcie do nawigacji do domu, pracy, następnego wydarzenia z kalendarza czy też ostatnio wyszukiwanych miejsc.
Do tego jeśli słuchało się wcześniej czegoś na telefonie - muzyki ze Spotify, podcastów ze Stichera itd. - podłączając się do AA możesz bez problemu kontynuować w miejscu, w którym skończyłeś.
W praktyce jako rozwiązanie które trzeba emulować na jednostkach nieoficjalnych - jest kilka mankamentów, ale społeczność Headunit Reloaded nad tym cały czas pracuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.