Najpierw do niego wsiądź, przejedź się, zobacz czy wnętrze i jego jakość Ci pasuje. Ja szybciej wysiadłem niż wsiadłem i od razu go skreśliłem z mojej listy. Poczytaj też o silnikach benzynowych renault, jest sporo materiałów w sieci czy na YT.
Z tego co czytałem na forum Fiesty to ten 1.1 całkiem przyjemny silnik, zupełnie inna bajka niż stare 4 cylindrowce z fiesty i spokojnie daję rade w mieście.
Pojeździj po innych salonach, wszędzie się można umówić na jazdę próbną i bierz co Ci najbardziej pasuje. Ja byłem przed zamówieniem Fiesty w KIA (nowe RIO), Hyundayu (i20), Citroenie (C3 Elle), Seacie (Ibiza), Nissanie (Micra), Peugeocie (20
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i Renault (Clio). Do Toyoty nie dotarłem bo po pierwsze nie pasuje mi ona z wyglądu (może też dlatego że nie lubię tej marki), a po drugie po drodze do Toyoty był salon Forda. Dalej już nie jechałem bo według mnie fiesta MK8 to jest to czego szukałem. Chwilę jeszcze żona miała rozterkę czy Fiesta ST Line, czy C3 Elle, ale jazda próbna Citroenem rozwiała wątpliwości.