Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 21-08-2018, 08:23   #2289
atari
ford::professional

Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM -> 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Osłonę wyciąlem, raczej nie za mało. Najlepsze jest to że przez montażem grilla było wszystko ok.

Bump: Jak u was szybki się kalibruje? Jak odpale w ids procedure kalibracji to po jednym km się kalibruje.

Bump:
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radar i mocowanie masz na pewno z Mondeo?
Tak, jak już pisałem, od czasu wycięcia grilla bez osłony do czasu założenia grilla z osłona wszytko działało fajnie. Byłem w sumie zaskoczony jak radar zamocowany sztywno do nadwozia sobie dobrze radzi w zakrętach. Zrobiłem 2 x po600 km i nie było takiego przypadku żeby mi zahamowal, po montażu org grilla zaczęły się cyrki. Kat, nie pamiętam jak się nazywa ale u każdego ma około 0.30 i mnie wyniósł 1.2. Podgialem radar na mocowania żeby wrócić tym kątem i jest spora poprawa ale, to jeszcze nie to co byłoNie jestem pewny czy to wina montażu grilla bo w tym samym czasie skasowałem luz na maglownicy i kierownica krocila do środkowej pozycji. (wcześniej była lekko przekoszona)
atari jest offline   Odpowiedź z Cytatem