Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 21-08-2018, 09:08   #2292
angelz
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Kuga ST-Line X AWD
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał atari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak u was szybki się kalibruje? Jak odpale w ids procedure kalibracji to po jednym km się kalibruje.
Mi kalibrował się pierwszy raz (wymuszony bo miałem z tego samego auta i nie wymagał kalibracji) około 10km (3km miasto+7km autostrada), po wymianie modułu po około 20km (miasto, duży ruch).

Cytat:
Napisał atari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Podgialem radar na mocowania ...
WTF? Przecież jest od tego regulacja - to może masz pokrzywiony ten uchwyt od radaru, może z jakiegoś rozbitka dostałeś. Delikatna różnica w kącie montażu przy odległości wykrywania pojazdu ~100m generuje Ci właśnie te problemy.

Cytat:
skasowałem luz na maglownicy i kierownica krocila do środkowej pozycji. (wcześniej była lekko przekoszona)
Sprawdź zawieszenie i jak jest ok to jedź na zbieżność.

EDIT1: to jak masz stary grill i był ok (choć z tego co ludzie pisali wcześniej raczej mało prawdopodobne) to przełóż jeszcze i zobacz, ja nie ściągałem zderzaka do wymiany grilla.
EDIT2: jest jeszcze jedna możliwość, może masz auto strzelone w lewy przód i ta belka gdzie mocowany jest radar jest przekoszona ...

Ostatnio edytowane przez angelz ; 21-08-2018 o 09:18
angelz jest offline   Odpowiedź z Cytatem