@
edmun
ale czemu się pieklisz ? Nie zmieni to faktu że jest zła passa dla Ecoboost i tyle to tylko moje spostrzeżenie. Byc może i życzę tego wszystkim posiadaczom że będzie to juz ostatnia taka akcja i teraz to juz będzie bezproblemowa eksploatacja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam mam diesla i od początku dziwne dźwięki przy ruszaniu rano i wiem że też Ford dał ciała bo TTTM jak to pisza i mówią, ale jakoś nie kwapią się z akcją naprawczą , zrzuceniem skrzyni i nasmarowanie jednego wałka. Nauczyłem się przez ten czas obsługiwac sprzęgło aby to eliminować , ale na miły gest ze strony Forda nie ma co liczyć w tym wypadku i już się z tym pogodziłem i śmigam dalej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A co do awarii mam te same co i "benzynowcy" z turbo.
A wiesz czemu Ford tak ładnie robi akcje serwisowe ? Bo to silnik PSA a Ecoboost dzieło Forda i tylko dlatego tak szybko reagują aby znów mieć tytuł silnika roku i kolejne sprzedane auta z tym silnikiem niezależnie od pojemności i mocy.
Na mnie nie działa to jak płachta na byka bo ogólnie wg mnie silnik ma potencjał, może, ale nie musi mieć problemów nawet przy 250000 i więcej kilometrów. Gdyby mój budżet był większy tez bym śmigał benzyną 1,0 /125KM ale niestety to co miałem wystarczyło na "zajechanego" diesla 2013 rocznik z 201500km przebiegiem, którego znałem od 1 km . Minęło 2,5 roku przejechałem 35 000 km i jestem zadowolony (na razie)
Co do takiego zestawienia to naprawdę niezły pomysł, naprawdę. Nie wiem czy któraś z gazet Motor czy Auto Świat juz tego nie zrobił ale może w miesiącach zimowych gdzie więcj siedzimy w ciepłych skarpetach w domu można by taki temat założyć, aby każdy wpisał większe awarie w swoich samochodach, zebrac to i by fajne kompedium wyszło.
No cóż dawno się tak nie rozpisałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Cieszmy się jeszcze wakacjami bo szybko odchodzą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.